Wszechnica Żywieniowa w SGGW

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

SGGW w Warszawie

Wszechnica Żywieniowa w SGGW
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

 

 

prelekcje w semestrze zimowym w roku akademickim 2017/2018

18 października

Ryzyko niedoborów pokarmowych w diecie bezglutenowej i bezmlecznej

 

  • dr inż. Anna Harton (Zakład Dietetyki, SGGW)

 

  • dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Zakład Dietetyki, SGGW)

 

 

15 listopada

Choroba Hashimoto - leczenie i żywienie
(powtórka z 17 maja br.)

 

  • prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, CMKP)

 

  • dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

 

 

13 grudnia 

Jak nie marnować żywności?

 

  • dr inż. Beata Bilska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

 

  • dr inż. Marzena Tomaszewska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

 

  • dr inż. Maria Kowalewska (Federacja Polskich Banków Żywności)

 

 

17 stycznia

Nowoczesne techniki kulinarne

 

  • dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)

 

  • doktoranci: mgr inż. Artur Głuchowski, mgr inż. Marlena Pielak, mgr inż. Ewa Rasińska (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)

 

 

21 lutego

Mikrobiologiczne zatrucia pokarmowe - znane i mało znane    

 

  • dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)  

 

PLAN PLAKAT

Spotkania odbywają się:
w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.15,
w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c,
na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.
Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.

WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.

Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką:
- telefon:             – (22) 59-37-004
- adres e-mail:    hanna_wysocka@sggw.pl
- nasza strona:    www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

 

Prelekcje transmitowane są on line (kliknij) – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.

 

 

Nagłówek
Aktualności

Wszechnica Żywieniowa
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

zaprasza na prelekcję pt.

Ryzyko niedoborów pokarmowych w diecie bezglutenowej i bezmlecznej
18 października 2017

Plakat